Reset your Mind Hypnose en Coaching
The will to improve that is all you need


Hypnose

 

Het bewustzijn is vrijwel bij alle gedachten en acties die je onderneemt in je leven aanwezig en wordt simpelweg vaak ook als verstand omschreven. Het bewustzijn is meer dan ons denken en verstandelijke vermogens. Het omvat namelijk een staat van zijn waarmee je op een bepaalde manier op je omgeving reageert. Door dit reageren wordt jij als persoon aangestuurd om acties te ondernemen. Onder het bewustzijn ligt het onderbewustzijn. Deze bestaat uit verschillende psychische en mentale processen die het bewustzijn niet direct waarneemt. Echter speelt deze wel een belangrijke rol in onze dagelijkse manier van leven. Je moet het onderbewustzijn zien als een harde schijf waar alle gewoontes, emoties, trauma´s, gedachten, herinneringen en motieven liggen opgeslagen.

Het onderbewustzijn heeft in alle opzichten een bepalende invloed op  wie wij zijn en hoe wij bewust op dingen in onze omgeving reageren. 

Nog dieper ligt je onderbewustzijn die je levensfuncties beheert alsook je reflexen en instincten. Ons leven is afhankelijk van het functioneren van onze geest die dan ook over een aantal mechanismen beschikt om ons te beschermen tegen dingen en situaties die ons kunnen schaden.  Alle van de bovengenoemde bewustzijnstoestanden zijn gewapend met een ingebouwde bescherming tegen externe factoren. Dit word ook wel de kritische factor genoemd. De kritische factor bevind zich tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn in en fungeert als een filter tussen het onderbewustzijn en het bewustzijn.  Hypnose is niets anders dan het omzeilen van deze kritische factor van de bewuste geest en het bewerkstelligen van acceptabel en selectief denken. 

Mensen denken vaak aan magie of hocus pocus als ze aan hypnose denken, en denken vaak dat wanneer je onder hypnose bent je een gewillig object van de hypnotiseur bent die je rond kan laten lopen als een kip of je dingen laat ondernemen die je normaal niet zou willen doen. Dit klopt natuurlijk niet. Hypnose staat synoniem voor een staat van ontspanning waarin het mogelijk is om je onderbewustzijn aan te spreken en patronen die slecht voor je zijn te doorbreken en te veranderen. 

Tijdens een hypnose sessie ben je gewaar van alles wat er om je heen gebeurt, maar door de diepe staat van ontspanning kan de hypnotiseur met jou toestemming jouw onderbewustzijn resetten en die gewoontes en gedachtes die slecht voor je zijn en je beschadigen om te zetten in goede gewoontes en gedachtes. (Reset your Mind) Je bent ten alle tijde bij machte om wanneer er dingen gezegd of gedaan worden waar jij het niet mee eens bent uit de hypnose te komen en op te staan.  Kortom neemt jou onderbewustzijn alleen dat op wat goed is en acceptabel. Er is niets zweverig aan hypnose. Hypnose brengt jou in die diepe staat van ontspanning waarin je directe toegang hebt tot jou onderbewuste en fijne en blijvende veranderingen kunt aanbrengen die de levenskwaliteit van jou ten positieve zullen veranderen.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn